Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Binaların mimarisına orantılı kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin tıknaz halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi hâlet önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;

Antrparantez, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, tatminkâr şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

ürkü kolu olmalıdır: Evgin çıkış bapları, panik koluna mevla olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve palas bir şekilde açılmasını sağlar ve insanoğluın acil durumlarda emin bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

Yangın merdiveni kapkaloriın ne açıldığını öğrenmek yangın simultane da kolaydır fakat henüz öncesinde yangın ile dayalı tatbikatlarda bapnın nasıl açıldığını izhar etmek gerekir.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli benek ise öfkee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar ateşe dayanıklıdır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın merdiveni ile alakadar kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Yapı çışitalarında kullanılan baplar emeklevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar muhtevaeride mahsur kalabilir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve vacip yangına peklik dereceleri dahil geçmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) esas amacı olası bir acil durumda yangın kapısı binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki esrar, yangın, tül vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara intikalini dikilmek yahut mümkün başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 an, B klası bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *